НОВИНИ

csm_F-Leadfree-rgb-englisch-1020_9015a8f
csm_Bleifrei_063d79e32e.png

Кабелни входове без съдържание на олово

ПИ ЕС БИ Системс ЕООД предлага вече и  безоловни кабелни входове. В бъдеще първокласните щуцери серия HSK-M с размери M12 до M63 ще се предлагат и в безоловни версии, като по този начин ще предложим на своите клиенти устойчиво решение за по-нататъшно развитие. Клиентите ни  могат да се възползват от този нов подход, като това ще добави законосъобразност на проектите и инсталациите и ще се щади околната среда.

Предистория: Понастоящем кабелните входове, изработени от месинг, могат да съдържат максимум четири процента олово. Основата за това е изключение от директивата RoHS, което се очаква да изтече на 21.7.2021 г. Допълнително регламента REACH включва оловото в списъка на „веществата, които предизвикват голямо безпокойство по отношение на околната среда“. Това означава, че всеки, който желае в бъдеще да превърне продукцията си в безоловна, може да започне този проект днес с ПИ ЕС БИ Системс ЕООД.

Всички технически свойства на щуцерите като температурни диапазони, херметичност, устойчивост на удар или облекчаване на деформацията остават непроменени. Дори важните сертификати на серията HSK-M - включително UL по-специално - ще останат непроменени за безоловните версии.

Безоловните кабелни щуцери запазват старите номера на артикулите и просто се допълват с наставката "LF" (Lead Free). Самият продукт също е маркиран с добавка "LF". Това предотвратява объркване в склада. Условията за плавна смяна са изпълнени. Безоловното бъдеще в производството е важен принос за опазването на околната среда и внимателното използване на ресурсите.